ניקוי בסחרור (CIP) הוא תהליך חשוב בתעשיית המזון והפארמה.
נכון לשנים האחרונות, ניתן לראות חדשנות ושיפורים בחומרי ניקיון וטכנולוגיות ניקיון. נכון לשנה הנוכחית, ישנם חומרים וטכנולוגיות מתקדמים שמשמשים לניקיון ולשימור איכותי של מוצרי המזון והפארמה. תהליך הניקיון במערכת CIP כולל הסרת שאריות חומרי גלם, שאריות מוצר, וחומרי ניקיון, עד לרמה המתאימה המוגדרת בהתאם לסוג המוצר הביו-פרמצבטי וייעודו. מערכת CIP מאוגדת כשיטת ניקיון אוטומטית ומבוקרת של ציוד תהליכי או מערכות ייצור, והיא מאפשרת ניקיון מותאם אישית לצרכים המיוחדים של כל תעשייה ומגזר.